Diana Viherlannoitusnurmi

Diana Viherlannoitusnurmi, pak.koko 10 kg, hinta 85 €/pakk.

Viherlannoitusnurmiseosta  käytetään viljatilojen viljelykiertokasvina.

Yksipuolisen viljanviljelyn jatkuessa useita vuosia samassa lohkossa maan rakenne heikkenee, mururakenne häviää ja maa tiivistyy yhä enemmän. Juuristo ei kykene kasvamaan riittävän syvälle tiiviissä happiköyhässä maassa. Märkänä vuodenaikana juuret tukehtuvat hapen puutteeseen ja kuivana aikana maan vesivarsto on niin pieni, että se haihtuu muutamassa päivässä, jolloin maan pinta kovenee ja halkeilee. Kosteudensitomiskykyä ei tiiviissä maassa myöskään ole. Maa on kuollutta, koska siinä ei ole humusta, eikä riittävästi pieneliötoimintaa, jolloin madot ja muut eliöt eivät ilmasta maata riittävästi. Myös kasvitaudit lisääntyvät kun samaa isäntäkasvia viljellään samassa maassa vuodesta toiseen.

Kaikki paha johtuu siis yksipuolisesta viljelystä ja viljelykierron puutteesta. Näin vaan on ja kyllä sen kaikki viljanviljelijät tietävät. Nyt vaan on laadittava viljelykiertosuunnitelma, jossa kaikki tilan lohkot saavat uutta elämää muutaman vuoden kierrätyksellä. Diana Viherlannoitusnurmiseos on reheväkasvuinen maanparannusseos. Siinä on typensitojakasveina Rehuvirnaa 20%, Keltalupiinia 30%, Alsikeapilaa 5% ja Puna-apilaa 5 %. Lisäksi seoksessa on 40% monivuotista raiheinää. Annostus on 20 kg/ha.

Viherlannoitusnurmi on tarkoitettu seuraavan samassa lohkossa viljeltävän satokasvin lannoitusta varten. Sen kasvusto voidaan jättää korjaamatta ja muokata peltoon seuraavan viljelykasvin lannoitteeksi ja maanparannusaineeksi. Viherlannoitusnurmen jälkeen seuraavan kasvin tulee aina olla satokasvi.

Lue lisää Viherlannoitusnurmesta Maaseutuverkoston esitteestä kappale 4. Viherlannoitusnurmi klikkaamalla tätä linkkiä.