Monimuotoisuuspelto-Riista-Diana

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MMP-Riista-Diana, on todella täyttä ravintoa riistalle, kuten kuva osoittaa. Kuva on otettu koetilaltamme Orivedeltä. Pelto on kylvetty SOLO- keskipakoislevittimellä kesäkuun lopulla jo toukokuussa  muokattuun maahan. Kyseinen lohko ei ole EU tukikelpoinen, jonka vuoksi se voitiin kylvön yhteydessa ruiskuttaa glyfosaatilla, tuloksena rikkakasveista vapaa pelto. LHP-Riista-Dianaa kylvetään 5 kg/ha. Siemen on pakattu 10 kg:n säkkeihin. Kylvö tehdään SOlO- sirottimella kesäkuun puolessa välissä, tai juhannusviikolla. Seos sisältää pelkästään kaalikasveja, joten hyönteistorjunnasta on huolehdittava. Siemen itää 3-4 päivässä ja kirppojen esiintymistä on tarkkailtava päivittäin ja ryhdyttävä heti torjuntatoimenpiteisiin, jos niitä esiintyy.

Monimuotoisuuspelto-Maisema-Diana

LHP-Maisema-Diana, pak.koko 10 kg, hinta 74 €/pakk.

Maisemakasvien siemenseoksessa on oltava vähintään kahden kasvilajin siemeniä. Valitettavasti annetuissa ohjeissa mainitaan kasvilajeja, joilla siemenen koko vaihtelee niin suuresti, että niitä ei voi mitenkään samaan siemenseokseen laittaa. Esimerkkinä silkkiunikko, jonka siemeniä menee 9000 kpl/g. Lisäksi siemenet ovat aivan liian kalliita, kuten kehäkukka, malva ja ruiskaunokki. Nämä kasvit sopivat paremmin muorin kukkapenkkiin, eikä niitä voi hehtaarimittakaavassa kylvää.  LHP- Maisema seoksessa on 40% auringonkukkaa, 40% keltalupiinia ja 20% rehuvirnna, joten sen maata parantava vaikutus on huomattava. Seos on yksivuotinen. Luonnonhoitopelto-Maisema-Dianaa kylvetään 8-10 kg/ha. Siemen on pakattu 10 kg:n säkkeihin. Kylvö voidaan tehdä Etelä-Suomessa toukokuun lopulla, jolloin yöhalloista ei enää ole vaaraa.  Mitä aikaisemmin saadaan kylvettyä, sitä aikaisemmin kukkivasta maisemapellosta on silmäniloa.

Monimuotoisuuspelto-Niitty-Diana

MMP Niitty- Diana on monivuotinen seos, joten kylvöä ei tarvitse vuosittain uusia. Kuvassa näkyvässä Luonnonhoitopellossa on käytetty ohjeissa sallittuja yksivuotisia kasveja, kuten  hunajakukkaa ja ruisvirnaa. Nämä nopeasti ja kasvavat yksivuotiset kasvit ovat täydellisesti peittäneet koko pellon. Ensimmäisenä kesänä varsin vaatimattoman kokoiseksi kasvavat monivuotiset kasvit , kuten lampaan-nata ja päivänkakkara jäävät kilpailussa nopeammin kasvavien varjoon, mutta kehittyvät seuraavana vuonna jo normaalisti.