Muut maisemakukat

Siemenluetteloista löytyy suuri määrä kauniisti kukkivia kasveja, joita voidaan käyttää maisemakukkana. Tärkeätä on, että kasvit ovat riittävän korkeita ja vahvoja kilpailemaan rikkakasvien kanssa. Yleisimmin käytettyjä ovat auringonkukka ja hunajakukka. Myös pellavaa voi käyttää, vaikka sen kukinta-aika on varsin lyhyt. 

Auringonkukka

Auringonkukkapellon voi perustaa vilkasliikenteisen tien varteen, kauppakeskuksen läheisyyteen, tai vaikkapa kirkkotien varrelle. Diana- Auringonkukka on matalakasvuinen,  joten se pysyy pystyssä myös syysmyrskyllä.

Monet pikkulinnut tankkaavat mielellään kupunsa täyteen rasvapitoisia mustia auringonkukan siemeniä muuttomatkallaan etelään

Hunajakukka

Hunajakukka on kasvutavaltaan aggressiivinen ja peittää tehokkaasti alleen yksivuotiset rikkakasvit. Kukinta-aika on pitkä ja nimensä mukaisesti todellinen hunajakasvi, joka kerää hyönteiset perhosia myöden mettä imemään.

Öljypellava

Öljypellava on kaunis vaatimaton maisemakasvi, jota voi käyttää seoksissa ja erikseen. Kukinta-aika on lyhyt, mutta pähkylöiden tulo lisää kiinnostusta. Monet ohikulkijat poimivat niitä koristelutarkoitukseen. Myös linnut pitävät pellavan siemenistä. Öljypellavassa on suuremmat kukat ja niitä on enemmän kuin kuitupellavassa. Kuitupellava on myös jalostettu pitempikortiseksi.